A lassú divat uralja a divatipart

Lassú divat - ez a kifejezés, amely "lassan", de biztosan még a hétköznapi beszédbe is behatolni kezd. Biztosan hallottál erről a jelenségről, és ha nem, akkor most egy kicsit közelebb hozzuk hozzád.

Slow X Fast fashion

Előfordult már veled, hogy csak sétálni mentél a bevásárlóközpontba, eltévedtél egy népszerű divatlánc diszkont osztályán és megláttál egy százas pólót, ami egyáltalán nem illik a szekrényedbe, de csak nem hagyhatja ott a pénzért? És így vásárolt valamit, amire nincs szüksége. A póló olcsó volt, de nagy valószínűséggel rossz minőségű is, hamarosan megszűnik szolgálni, berepül a kosárba, és helyébe egy másik, hasonló sorsú felső lép. Ezenkívül nem is tud erről a darabról, ki és milyen körülmények között készítette el, és milyen hatással van a gyártása a környezetre. Ez a novella, amelyet mindannyian ismerünk, leírja a gyors divat működését.

A lassú divat viszont megpróbálja harcolni a vásárlás ezen stílusával. Nem akar felesleges, rossz minőségű dolgokat vásárolni, amelyek nem is tesznek boldoggá az eredménnyel. A lassú divat hívei odafigyelnek a termékek minőségére, kiválasztják a helyi termelők áruit, és érdeklik, hogy ki és hogyan gyártotta az árut. Fontos, hogy a terméknek is jobb élete legyen - az anyagok, amelyekből készül, nem rombolják a környezetet, tisztességes áron értékesítik, és egy évnél hosszabb ideig társaságot fognak tartani. Ha már a sajátját szolgálta ki magával, minőségének és becsületes kivitelezésének köszönhetően új tulajdonoshoz költözhet, és továbbra is szolgálhat. Ez egy olyan darab, amelynek előállításában mindenkinek őszintén fizettek, jogait és a jó munkakörülmények elveit nem sértették meg. És a helyi piacot is támogatja.

Miért jobb tehát egy darabot vásárolni egy lassú divatmárkától?

Ha olyan termékeket vásárol, amelyek lassú divat megközelítéssel készültek, biztos lehet benne, hogy egy időtlen divatdarabot kap, amely hosszú ideig társává válik. Minőséget vagy mennyiséget kap, a szekrény nem fog repedni a varratokban, a csak egyszer vagy kétszer viselt ruhák miatt - nem vagyunk elég gazdagok ahhoz, hogy olcsó dolgokat vásároljunk. Megveszed azt a dolgot, amire valóban szükséged van, és tényleg használod. Támogatni fogja azokat a helyi vállalatokat, amelyek törekednek a változásokra és a tisztességes megközelítésre mind az alkalmazottak, mind a természet iránt. A szekrényed olyan eredeti darabbal gazdagodik, amellyel valakinek egyszerűen nem lesz. Tudni fogja, hogy az áruk honnan származnak és hogyan készültek. És mindez megéri neked.

Csatlakoztunk a lassú divat mozgalomhoz, velünk jössz?

Az Utopy-n azt mondtuk, hogy ha minden termékünket őszintén, szeretettel és szorgalommal készítjük, azt szeretnénk, ha minél tovább veled maradnának. Azt akarjuk, hogy a nadrágszárnyaink olyan kényelmesek legyenek, hogy nem akarsz mást viselni, ezért kár lenne, ha nem tartanának semmit, és kedvenc darabod azonnal otthagyna. Ezt nem tehetjük meg az Ön számára .. tehát a filozófia fő pillére a lassú divatminőség. Más okokat is olvashat arról, hogy miért az Utopy leggings a legjobb választás, külön cikkben olvashatja el, hogy miért Utopy leggings. Azt is tudjuk, hogy csak egy bolygónk van, ezért gondoskodnunk kell róla, és nem túl kellemes árut ide-oda szállítani, ezért el akarjuk kerülni. Számunkra az is világos, hogy egy elégedett alkalmazott, akinek nincs semmi hiánya, becsületesen dolgozik, és ez a termékekben is megmutatkozik. Tehát varrónőink velünk vannak, mint a pamutban. Végül, de nem utolsósorban, célunk az eredetiség megteremtése, hogy nemcsak a természet és a társadalmi normák védelmével, hanem a cseh grafikusok tervezői ruházatával is büszkélkedhessen. Nem gondolja, hogy a lassú divatot legalább érdemes megfontolni?