Beszéljünk a SOTEX-ről

A cseh Utopy márka, mint a kevés cseh vállalat, rendelkezik a SOTEX tanúsítvánnyal, amely a GINETEX nemzetközi szövetség alá tartozik. Mire való és miért van nálunk?

A Sotex-ről

Eleinte kicsit szakmailag. A SOTEX természetes és jogi személyek szövetsége, amely a textil-, ruházati és bőrgyártás, valamint egyéb kapcsolódó tevékenységek területén tevékenykedik a Cseh Köztársaságban. Az egyesület a Nemzetközi Szövetséghez a Textilek Gondoskodási és Karbantartási Szimbólummal történő Címkézéséért is tartozik, és a Garantált Minőség védjegy tulajdonosa. Az így megjelölt termékek megfelelnek az érvényes jogi és műszaki előírásoknak, és nem károsak az egészségre. A karbantartási szimbólumok védelem alatt állnak a 849 319. és 849 320. sz. Védjegyek nemzetközi lajstromozása alapján, amelyet a Cseh Köztársaságban az Iparjogvédelmi Hivatal biztosít.

A tanulmány azt mutatja, hogy az európaiak 70% -a követi a textil megfelelő karbantartására vonatkozó utasításokat karbantartási szimbólumok formájában.

Tehát mit jelent pontosan Sotex tanúsítvánnyal rendelkezni?

Amikor egy vállalat csatlakozik a Sotex-hez, megszerzi az engedélyezett karbantartási szimbólumok használatának jogát. A textíliára helyezésük segít a felhasználóknak abban, hogy jobban tájékozódjanak a vásárolt ruhák gondozásában, és ezáltal megakadályozzák a termék nemkívánatos károsodását. Jelenleg a jelöléshez használt szimbólumok megjelenése és sorrendje a következő:

És mivel mi az Utopy-nál a legjobbat akarjuk Önnek, felhagytunk a felvarrott címkékkel, és a teljes kényelem érdekében címkékkel ellátott szimbólumokat nyomunk közvetlenül a szövetre. Most már tudja, mi is a Sotex valójában, és hol találja meg termékeinken.